BRZI OHLAĐIVAČI I ZAMRZIVAČI

Predviđeni su za brzo hlađenje i zamrzavanje raznih namirnica. Polaganim hlađenjem, termički pripremljene namirnice brzo gube svoj okus, nutricionističku vrijednost i organoleptički izgled, a ubrzava se kvarenje hrane i razmnožavanje raznih bakterija. Korištenjem brzih ohlađivača (na t = + 3 °C) sprječava se taj proces, a želite li namirnice pohraniti na dulje vrijeme, možete ih odmah i brzo zamrznuti na t = – 18 °C. Brzim ili tzv. „šok“ smrzavanjem, namirnice u potpunosti očuvaju svoj okus, nutricionističku vrijednost i organoleptički izgled, a ujedno nestaje i opasnost od kvarenja ili razvijanja bakterija.
Čitav proces, od trenutka završene termičke obrade pa do hlađenja na t = + 3 °C, traje cca 90 min, a smrzavanje na t = – 18 °C, cca 270 min, ovisno o vrsti i obliku pripremljenih namirnica (npr. meso pečeno u komadu ili rezano na odreske).
Široka paleta raznih kapaciteta brzih ohlađivača i zamrzivača, omogućiti će Vam da odaberete odgovarajući uređaj za potrebe svoje proizvodnje ili prerade namirnica.
Dostupna je i široka paleta dodatne opreme – dodatne plastificirane ili inox rešetke GN1/1 ili GN2/1, EN limovi 600 x 400 mm, ubodne temp. sonde, prostorske sonde, printer za potrebe H.A.C.C.P. i drugo.

Rashladni uređaji punjeni su ekološki prihvatljivim rashladnim medijima, a termoizolacija prozvedena u skladu sa zahtjevima međunarodnih ekoloških Protokola.

Za više podataka i detaljniji opis, molimo Vas da nas kontaktirate prema podacima u poglavlju „KONTAKT“.